تلفن :  66122141 - 021

هنگام خرید تانک ازت به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

چهارشنبه, 19 آذر 1399 ساعت 16:43

هنگام خرید تانک ازت به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

تانک ازت، مخزنی است که از آن برای حفظ و نگهداری نیتروژن مایع و یا همان LN2 استفاده میشود. این مخازن، از جمله محفظه‌های برودتی بهشمار میآیند و برای نگهداری موادی هستند که نقطه جوش آنها مانند ازت به زیر صفر میرسد. نقطه جوش نیتروژن 196- درجه سانتیگراد است. این ویژگی و همچنین میزان ایمنی LN2 سبب شده است تا این ماده بتواند مواد مختلفی را برای مدت زمان طولانی منجمد کرده و در عین حال سالم نگهداری نمایید.

برای استفاده از این خاصیت، لازم است نیتروژن مایع در مخزنی خاص نگهداری شود، چرا که به دلیل شدت برودت، کوچکترین تماس بدن با آن سبب یخزدگی خواهد شد. در اینجا است که تانک ازت اهمیت خود را نشان میدهد. این مخزنها سبب شده‌اند تا بتوان از خاصیت نیتروژن مایع در صنایع مختلف به راحتی استفاده کرد. آنها در حجمهای مختلفی طراحی میشوند. به جرات میتوان گفت استفاده از آنها در صنایع پزشکی و البته غذایی بسیار رایج و در عین حال مهم است.

انک ازت

تانک ازت در چه صنایعی مورد استفاده قرار می گیرد؟

صنایع پزشکی و علوم آزمایشگاهی

کشاورزی و دامپروری

پرورش ماهی

بی‌حسی و سرد کردن موضعی پوست. این مورد برای درمان زگیل میتواند کاربرد داشته باشد.

صنایع غذایی

راکتورها و تانکر ها با هدف انجام عملیات تعلیق ، پاکسازی و سرمایش

سایش برودتی مواد پلاستیکی

خنک سازی بتن در تاسیسات بزرگ

انجماد خاک. از این امر برای تخته کوبی در ساخت تونل‌های زیرزمینی بزرگ مانند مسیرهای مترو استفاده خواهد شد.

تانک ازت در صنایع آزمایشگاهی چه کاربردی دارد؟

یکی از مهمترین کاربردهای تانک ازت در صنایع پزشکی و علوم آزمایشگاهی، کرایوبیولوژی است. در این راستا سعی میشود نمونههای انسانی مانند تخمک، جنین و اسپرم منجمد شوند. این امر در راستای کمک به زوج‌های نابارور و یا افرادی که به بیماریهای خاصی مانند سرطان مبتلا هستند، انجام خواهد شد. به این ترتیب میتوان امیدوار بود که برای مدت زمان طولانی این نمونه‌های انسانی به طور سالم نگهداری خواهند شد.

علاوهبر این تانک ازت برای نگهداری سلولهای بنیادین، اندام های داخلی، نمونههای آزمایشگاهی، واکسن و .. نیز کاربرد خواهد داشت.

نگهداری تانک ازت

برای این منظور از حجمهای مختلف تانک ازت استفاده خواهد شد. این موضوع به نیاز و میزان نمونهها بستگی خواهد داشت و نمیتوان برای مصارف آزمایشگاهی حجم خاصی را معرفی کرد. بر این اساس میتوانید از حجمهای کوچک 3 و یا 6 لیتری و یا حجم‌های بزرگ 60 و یا 47 لیتری استفاده نمایید.

نوع ساختار آنها یکسان بوده و عملکردی مشابه خواهند داشت. مهمترین تفاوت آنها به اندازه دهانه داخلی تانک، قطر بیرونی تانک، ارتفاع تانک، کنیستر دار و یا رک خور بودن و مدت زمان نگهداری ازت باز خواهد گشت. برای مثال تانک ازت 6 لیتری برند YDS چین دارای مشخصات زیر است:

اندازه دهانه داخلی تانک: 50 میلیمتر

قطر بیرونی: 287 میلیمتر

ارتفاع تانک: 445 میلیمتر

وزن خالی مخزن: 5 کیلوگرم

مدت زمان نگهداری ازت: 60 روز

این در حالی است که با حجم بیشتر این مقادیر نیز تغییر خواهند کرد. برای مثال میتوانید تانک ازت 60 لیتری YDS چین را با آن مقایسه کنید:

اندازه دهانه داخلی تانک: 125 میلیمتر

قطر بیرونی: 560 میلیمتر

ارتفاع تانک: 900 میلیمتر

وزن خالی مخزن: 29 کیلوگرم

مدت زمان نگهداری ازت: 150 روز

ساختار تانک ازت چگونه است ؟

تانک ازت ساختاری مانند فلاسک دارد، یعنی با استفاده از بدنه دو جداره و ایجاد خلا، محیطی عایقبندی شده برای حفظ محتویات خود ایجاد خواهد کرد. جنس بدنه آن از آلومینیوم با عیار بالا ساخته میشود، به همین دلیل ازت مایع هیچ ارتباطی با محیط بیرون نداشته باشد. نیتروژن مایع حالتی بسیار ناپایدارو با کوچکترین تغییر دمایی، تغییر حالت خواهد داد، بنابراین هیچ مخزنی مانند تانک ازت نمیتواند برای حفظ و حمل و نقل آن موثر باشد.

نگهداری تانک ازت1

نکاتی که باید در مورد حفظ و نگهداری تانک ازت بدانید.

در مرحله اول سعی کنید، محل مناسبی برای نگهداری تانک ازت مایع در نظر بگیرید. گرچه گفته میشود این گاز خطر انفجار ندارد، اما باید از نگهداری آنها در محیط‌های گرم خودداری نمایید. همچنین توصیه میشود برای آنها مکانی ایزوله در نظر بگیرید، یعنی در مجاورت با سایر مواد دیگر نگهداری نشود. محیط سرد نه تنها آسیبی به تانک نیتروژن وارد نمی‌کند، بلکه به حفظ و نگهداری گاز نیز کمک خواهد کرد. محیط‌های گرم سرعت تبخیر LN2 را افزایش خواهند داد.

در مرحله بعدی، تانک نیتروژن مایع را بر روی سطوح سیمانی قرار ندهید، در این حالت احتمال آسیب آنها به شدت بالا خواهد رفت. برای این منظور از پالت‌های چوبی و یا کفپوش‌های پایه‌دار چوبی استفاده نمایید.

نگهداری تانک ازت 3

هرگز سعی نکنید، تانک ازت را بر روی زمین بکشید. این مخازن زمانی که پر هستند، از وزن بسیار بالایی برخوردار بوده، بنابراین برای حفظ سلامتی خود و همچنین ایمنی، حتما دو نفره اقدام به حمل و نقل آن نمایید. برای این منظور میتوانید از ابزار جانبی مانند چرخ‌های حمل تانک ازت استفاده نمایید. به این ترتیب به راحتی حمل و نقل آنها انجام خواهد شد. هنگام بلند کردن مخازن، حتما عینک، لباس، دستکش و کفش ایمنی به تن داشته باشد، تا در صورت بروز حوادث احتمالی، آسیبی متوجه شما نشود.

همواره حجم ازت مایع در مخزن را کنترل نمایید. اگر میزان گاز به کمتر از سه اینچ برسد، در شرایط اضطراری قرار گرفته و باید فورا اقدام به شارژ مخزن نمایید.

مخزن را همیشه به صورت عمودی حرکت دهید.

چگونه حجم تانک ازت از را بررسی کنیم؟

به منظور بررسی حجم تانک ازت از خط کشی که برای این منظور طراحی شده است، استفاده خواهد شد. برای این منظور با حفظ نکات ایمنی، درب مخزن را باز کرده و خط کش را به مدت 10 ثانیه در مخزن نگه دارید، پس از آن خط کش را بیرون آورده و به شاخص برودتی آن توجه نمایید. اگر این میزان به کمتر از 4 اینچ رسیده باشد، یعنی باید اقدام به پر کردن مخزن نمایید.

برای خرید تانک ازت به این نکات توجه داشته باشید.

برای خرید تانک ازت در ابتدا بهتر است با توجه به نیاز خود سایز مناسبی از آن را تهیه نمایید. کوچکترین مخزن میتواند 500 میلی لیتر نیتروژن مایع را در خود نگهداری نماید و بزرگترین آنها توانایی ذخیره 300 میلی لیتر ازت مایع را دارد. هر چقدر سایز آن بیشتر باشد، به همان میزان از قیمت بیشتری برخوردار خواهد بود.

در رشته‌های مختلف پزشکی مانند پوست و مو بیشتر از مخازنی با حجم 6 و 10 لیتری استفاده خواهد شد.

در صنعت دامپروری به منظور حفظ اسپرم و حمل و نقل تانک، از مخازن 3 ،6 و در برخی موارد 10 لیتری نیز بهره برده میشود.

در آزمایشگاه‌ها و برای نگهداری تعداد زیادی از نمونهها، از مخازنی با ظرفیت 35 لیتر با بالا استفاده خواهد شد.

در مرحله بعد، به قطر دهانه تانک نیتروژن مایع دقت داشته باشید. هر چقدر قطر دهانه مخزن، کوچکتر باشد، به همان میزان مدت زمان نگهداری ازت، کمتر خواهد شد. در واقع این دو فاکتور، رابطه معکوس با یکدیگر دارند. برای اینکه بدانید، کدام قطر دهانه مخزن، برای فعالیت شما مناسب است، به اندازه و نوع نمونهها توجه داشته باشید.

برای گذاشتن و برداشتن نمونه‌ها از لوازم جانبی به نام کنیستر و رک تانک ازت استفاده میشود. کنیستر مانند یک ملاقه بوده و برای وارد و خارج کردن نمونه‌ها در سایز و اندازه‌های مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.  

رک تانک ازت به صورت قفسه و طبقه است. گاهی اوقات در یک مخزن از چندین نمونه نگهداری میشود. با استفاده از این وسیله نمونهها بدون اینکه تماسی با یکدیگر داشته باشند، در مخزن قرار خواهند گرفت. به این ترتیب سرما به طور یکنواخت نیز به آنها خواهد رسید.

خواندن 530 دفعه

خبرنامه

طراحی و توسعه : نونگار پردازش تمامی حقوق محفوظ است
© 2018 DESIGNED BY no negar . ALL RIGHTS RESERVED